Thema: Water
-
Work-out voor warm water
—
by
Betaalt alle energie die jij in je work-out stopt, zich uit in genoeg energie om water op te warmen? Om dit te ontdekken, doken we de sportschool in voor een ‘energietest’ met een fiets work-out. De energiebehoefte Uitgangspunt: een gasgestookte warmwaterinstallatie. Als eenheid voor energie gebruiken we kWh. Wel zo handig, want dat wekken we…
-
Het toilet
—
by
We gaan een paar keer per dag naar de wc. En elke keer als we zijn geweest, trekken we door. Met schoon drinkwater! Gelukkig zijn er technieken die ons helpen om steeds minder water te gebruiken bij het doorspoelen van het toilet. Het doorspoelen Wist je dat er in de jaren tachtig van de vorige…
-
Soorten douchekoppen
—
by
Elke douche is anders. Er zijn verschillende mogelijkheden om het (douche)water te verwarmen. Maar er zijn ook verschillende soorten douchekoppen. En de een of de ander, het maakt uit! De ene douchekop verbruikt namelijk (veel) meer water dan de ander. Type Verbruik in liters per minuut Standaarddouchekop 8,8 – 11,5 Waterbesparende douchekop 4,3 – 6,9…
-
Duurzaam handen wassen
—
by
Het is belangrijk om regelmatig je handen te wassen. Niet alleen als ze zichtbaar vies zijn, maar ook om geen ziekteverwekkers te verspreiden of er zelf ziek van te worden. Was je handen bijvoorbeeld: Regelmatig handen wassen dus. Maar als je het doet, doe het dan goed én duurzaam. Besparingstips
-
Hoeveel water gaat er in jouw bad?
—
by
We betalen steeds meer voor energie en water. Als je op de kosten wilt letten, denk dan vooral ook aan het bad. Je kunt hiermee zowel op water als energie (stookkosten voor warm water) besparen. Je staat er misschien niet eens bij stil hoeveel water je tijdens een ‘badsessie’ verbruikt. Als je dát weet, weet…
-
Tandenpoetsen: doe het duurzaam
—
by
Het zal je verbazen op hoeveel manieren je tanden kunt poetsen! Voor jou is het waarschijnlijk gewoonte. Je stapt je bed uit, geeft de kat eten, stapt onder de douche en, nadat je je haar hebt gewassen, poets je je tanden. In de avond poets je waarschijnlijk vlak voor het slapen gaan. Allemaal op de…
-
Waterbesparende douchekop
—
by
Gemiddeld verbruikt een waterbesparende douchekop 5 liter water per minuut. Er zijn twee typen waterbesparende douchekoppen: Bijmengdouche De bijmengdouche mengt water met lucht. Het stromende water creëert een vacuüm en zuigt, langs een ‘terugslagklep’, lucht aan. Het water mengt met lucht en waar lucht zit, is geen water. Let erop dat je, bij dit type…
-
Waterverbruik douchekoppen
—
by
Douchekoppen zijn onderverdeeld in volumestroomklassen. Deze klasse geeft aan hoeveel liter water een douchekop per minuut verbruikt. De volumestroomklasse moet op de verpakking staan en is onderverdeeld in A = zuinig tot D = niet zuinig. De klassen S (standaard) en Z (zuinigst) zijn later toegevoegd. De allerzuinigste douches ontbreken nog: recycle- en neveldouche. Voorlopig…
-
Work-out voor warm water
—
by
Oftewel: betaalt alle energie die jij in je work-out stopt, zich uit in genoeg energie om water op te warmen? Om dit te ontdekken, doken we de sportschool in voor een ‘energietest’ met een fiets work-out. De energiebehoefte Uitgangspunt: een gasgestookte warmwaterinstallatie. Als eenheid voor energie gebruiken we kWh. Wel zo handig, want dat wekken…
-
Douchegedrag aanpassen?
—
by
Maar, als je er wél over nadenkt, kun je je douchegedrag aanpassen, zodat je: Comfortabel zuiniger Er zijn verschillende manieren om comfortabel en zuiniger te douchen. Vaak moet even die automatismeknop om. Kijk welke punten werken voor jou. Er zit vast wel een bij die jij kunt toepassen. Of misschien geldt dit wel voor alle…